Франківськ грандіозно святкує 355-ий День народження. Для гостей і мешканців міста випікли велетеньській торт "Солодка фортеця" (ФОТО)
5-7 травня на Заході України у Івано-Франківську широко відзначають 355- річчя свого міста.
7 травня франківці пройшли традиційною ходою від Івано-Франківського драмтеатру до Ратуші.
Попереду всіх йшли пластуни з символами України і Франківська та музиканти у вишиванках.
Окрім них у дійстві взяли участь актори Нового театру, одягнені у костюми 16-17 століття, артист на ходунках та 355 дітей, які сьогодні прийняли перше причастя, із синіми та жовтими кульками.
Долучилися й сотні франківців, більшість – у вишиванках.
На урочистості під Ратушою завітали попередні міські голови, представники міст-побратимів, посол Польщі, консул Угорщини та консул Румунії. Духовенство, представники влади та гості міста розмістилися на балконі Ратуші.
Святкування почалося із відпускання синьо-жовтих кульок у небо, блискіток та Гімну України. Після священики благословили присутніх, помолитися за наших бійців та мир, а пластуни розгорнули величезний Прапор Франківська, інформує “Галка”.
“Насамперед хочу почати з того, що ми зранку на могилах наших бійців помолилися, щоб в Україні настав мир. На жаль, 29 франківців уже віддали життя за Україну, ще сотні, тисячі наших побратимів віддали життя у лавах УПА”, – звернувся до містян та гостей мер Івано-Франківська та попросив ушанувати загиблих хвилиною мовчання.
Після хвилини мовчання очільник Франківська привітав із 96-річчям керівника дивізії “Галичина” Михайла Мулика.
“Наші цінності вічні: Бог і Україна. Якщо ми не будемо пам’ятати минулого, у нас не буде майбутнього. Хочеться, щоб Господь дарував нашому місту, країні мирне небо. Прошу вас тепер бути як ніколи єдині”, – сказав Марцінків.
Під час святкувань гурт “5 Океан” презентував пісню про Івано-Франківськ.4
Основа десерту – коржі з шоколадного шифону з кремом Patissieres та вершковою карамеллю.
Бастіонні мури виготовлені з медово-пряничного тіста, а Ратуша, Собор Воскресіння, Вірменська церква і старовинні будиночки – з марципанової маси і їстівної позолоти.
На виготовлення 150-кілограмового смаколика пішло 900 яєць, 38 кілограмів цукру, 36 кг борошна, 4, кг меду, 2,5 кг како, 0,5 кг кориці. Пряничні мури мають довжину у 5 метрів і заважили 12 кг, а 18 споруд та мастики – 21 кг.
Тож поспішайте на площу Ринок і з Днем міста!
- Войдите или зарегистрируйтесь, чтобы получить возможность отправлять комментарии





































































