Гарячі новини

Німеччина, Франція та Великобританія пропонують оборонний пакт між НАТО та Україною як спосіб спонукати Київ розпочати мирні переговори з Росією

”Німеччина, Франція та Великобританія пропонують оборонний пакт між НАТО та Україною як спосіб спонукати Київ розпочати мирні переговори з Росією, навіть якщо Москва продовжить окупацію української території.Про це заявили представники урядів цих трьох країн, повідомляє The Wall Street Journal.
 
Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак минулого тижня виклав план угоди, яка надасть Україні набагато ширший доступ до передової військової техніки, зброї та боєприпасів для самооборони після закінчення війни.
 
За словами французьких, німецьких та британських офіційних осіб, Париж та Берлін також підтримують цю ініціативу, і всі три уряди бачать у ній спосіб дати уряду України стимул розпочати переговори з Росією.
 
Офіційні особи обережно заявили, що будь-яке рішення про те, коли та за яких умов розпочнуться мирні переговори, повністю залежить від України.