Гарячі новини

У Бахмуті, де продовжуються жорстокі бої, "спеціально ховаються" місцеві жителі, які не хочуть евакуюватися - голова ЦВА

На північ від Бахмута найманці ПВК Вагнер продовжують вести активний наступ на селище Хромове з двох напрямків.Про це повідомляє Бахмут.Life.

"На північ від Бахмута найманці ПВК Вагнер тиснуть у напрямку Богданівки та Хромова з кількох напрямків. Позиції переходять від однієї сторони до іншої кілька разів на добу. Повністю зупинити просування супротивника ще вдалося. Труднощі зумовлені перевагою російської армії в артилерії. Бої продовжуються. 

У Собачівському районі мінімальні зміни у сірій зоні з обох боків. Зберігаються позиційні вуличні бої. 

У районах Квадрати, Літак та Водоканал тривають найважчі бої. З настанням темряви російські війська збільшили інтенсивність артударів та авіаударів. Активні бої йдуть уздовж вулиць Корсунського, Івана Івкіна, Геологів та Григорія Сковороди", -повідомляє  ресурс, ссілаючись на оне джерело.

"Загальна ситуація- дуже важка, пише інше. - Краще не стало. Гірше також особливо не стало. І це головне на цей час. Північ - окупанти поставили за мету будь-якою ціною взяти Богданівку та Хромове. І це сильно відчувається останніми днями: штурмові дії дуже масовані, кількість артснарядів, що випускається - також захмарна. Окупанти там дохнуть сотнями на день, ще в кілька разів мають більше поранених, яких рідко хто забирає, а тому вони легко переходять у категорію "200". Але. Але. Але... Ці штурми все ще працюють. Ворог дуже повільно просувається та він не зупинений. Все в найкращих традиціях людожера жукова. Лінія Роздолівка-Васюківка-Веселе - ворога знову було призупинено, тривають зустрічні та позиційні бої. На південно-західних околицях Бахмута не вщухають важкі бої. У районі Іванівського зараз найтяжча ситуація на всьому бахмутському напрямку. Окупанти вирішили терміново "закрити питання" з оточенням Бахмуту. Але наші хлопці проти та потужно настпають всім цим "планувальникам". Ввечері трохи посунули окупантів у районі Хромового, тактично трошки покращили положення. Тільки стійкість та мужність  дозволяє боронити Бахмут". 

Також є повідомлення, що ті жителі Бахмуту, що ще залишаються у місті, "спеціально ховаються, щоб уникнути евакуації з міста".  Про це заявив у ході брифінгу голова ОДА Павло Кириленко.

  "Це ті люди, я з усією відповідальністю можу сказати, які не хочуть виїжджати з міста від слова зовсім. Там проведено вкрай небезпечний обсяг роботи щодо їх евакуації. Але люди не просто відмовляються виїжджати, вони навіть ховаються, щоб не їхати", - заявив Кириленко.

Нині у Бахмуті залишаються 3 тисячі осіб, у т.ч. 32 дитини, повідомили в ОДА