Гарячі новини

Американський онколог Отіс Броулі розповів про небезпеку під час приготування шашлику

Американський онколог Отіс Броулі розповів про небезпеку під час приготування шашлику. Про це повідомляє видання HuffPost, пише Time.

За його словами, в обвугленій скоринці, яка з'являється, коли м'ясо смажать на мангалі, містяться небезпечні для здоров'я речовини. "У скоринці утворюються гетероциклічні ароматичні аміни та поліциклічні ароматичні вуглеводні, які є відомими канцерогенами".

При вживанні їх зростає можливість захворіти на рак.

Він додав, що обвуглена скоринка небезпечна при приготуванні свинини, курки та риби. Його порада - ретельно стежити за прожарюванням м'яса і не допускати появи обвугленої кірки.