Заради пастили та соусів родина із Запоріжжя переїхала до села
Подружжя Германюків із Запоріжжя залишило місто і переїхало до села Матвіївка Вільнянського району Запорізької області. Родина виготовляє пастилу та крафтові соуси, джеми, приправи, розповідає Проєкт USAID.
Для свого родинного бізнесу обрали назву taroliko. У ній “закодовані” імена власників – Тараса, Ольги та команди – їх дітей Софії та Данила.
Ідею про власну справу в родині лікарки-неврологині та підприємця з'явилася у 2014 році. Тоді подружжя придбало сушарку і почало пробувати сушити фрукти, робити першу пастилу як солодку альтернативу магазинним цукеркам. Пані Ользі знадобилося кілька років експериментів, щоб довести рецептуру до досконалості та надати ніжності смаку.
“Перша пастила була для доньки Софії. Вона любить солодощі, я хотіла, щоб вони були натуральні, тож і почала створювати пастилу”, - згадує Ольга Германюк початок справи.
Після кількох років пошуку авторських рецептів подружжя зробило екологічно чистий, натуральний продукт, без цукру та домішок – барвників, консервантів, при цьому надзвичайно смачний, максимально корисний та цікавий.
Вперше свою пастилу та овочеві суміші представили у Запоріжжі на фестивалі консервації. Успіх продажу та вдячні клієнти надихнули розвиватися далі.
Зараз родина пропонує пастили із 17 різними смаками, серед яких: пастила гарбузова, з ківі, вишнею, бананова, черешнева, сливова з кардамоном, обліпихова, імбирна з лимоном.
Також подружжя виготовляє натуральні томатні, м'ясні чипси, фруктові та ягідні фріпси (тонкі дольки фруктів, ягід чи овочів висушених від вологи в дегідраторі – авт.). Роблять і джеми - сливовий з кардамоном, полуничний, варення персикове, варення абрикосове і виноградне з горіхами, з якими буде смакувати будь-який сир або м’ясо. Запашні в'ялені томати та сливи @Taroliko чудово смакують із різними стравами. Інгредієнти для свого крафтового виробництва родина закуповує у місцевих фермерів, які вирощують натуральні продукти.
Щоб знайти нових клієнтів та покращити продаж, у серпні та вересні родина взяла участь у Local Farmer Fest. Фестивалі крафтових виробників Сходу України два роки поспіль організовує Проєкт USAID “Економічна підтримка Східної України” (Проєкт USAID). На них приїжджають понад 50 виробників Сходу України з м'ясними смаколиками, сиром, медом, чаєм, пастилою та авторськими солодощами.
“Будь-який фестиваль для виробника – це великий досвід спілкування з клієнтом. Щоразу, коли підходить людина, ти розповідаєш про себе, свою продукцію, зацікавлюєш нею, а вже потім людина купує. Я люблю фестивалі саме за це. І звісно, ми мали чудові продажі”, - ділиться Ольга.
У жовтні натуральні приправи “TAROLIKO” смакували учасники презентації комунікаційної кампанії “СХІД: Перезавантаження”, яку Проєкт USAID провів у Києві.
Зараз виробники готують нові смаки до новорічних та різдвяних свят. А ще на своєму подвір’ї у селі посадили цілу алею троянд. Мріють, що незабаром до них приїдуть туристи, – помилуватися квітами та спробувати їхню крафтову продукцію.
- Войдите или зарегистрируйтесь, чтобы получить возможность отправлять комментарии















