Гарячі новини

Виробники хлібобулочних виробів не підуть на підвищення цін на власну продукція більш ніж на 10-15% - Асоціація

Компанії виробники хлібобулочних виробів не підуть на підвищення цін на власну продукція більш ніж на 10-15%, попри те, що прогнозоване подорожчання має становити 15-20%. Про це повідомляє "Економічна правда", посилаючись на заяву віце-президента Всеукраїнської асоціації пекарів Юрія Дученка.

Дученко також спростував попередні повідомлення ЗМІ, в яких з посиланням на учасників ринку йшлося про можливе підвищення цін на хліб на 40%.

Проте він пояснив, що подорожчання хліба спричинило зростання вартості пшениці (на 40% від початку року) і продуктів її перероблення, підвищення цін на цукор, соняшникову олію та інші інгредієнти для виробництва хліба та хлібобулочних виробів.

За словами віце-президента асоціації, до подорожчання хліба призведе також девальвація гривні майже на 20% від початку 2020 року і зростання мінімальної заробітної плати, рівень якої регулюється урядом.

 

"Загалом у таких умовах є всі передумови говорити про підвищення цін на 15-20%. Однак ми проводили неодноразові наради з пекарським бізнесом і маємо розуміння, що вище ніж на 10-15% ціни не ростимуть. Як мінімум, ми точно можемо говорити про найпопулярніші соціальні сорти хліба, оскільки підприємства розуміють соціальну складову цього бізнесу", - зазначив Дученко.

Крім того, асоціація звернулася до Антимонопольного комітету з вимогою розслідувати можливу монопольну змову на ринку цукру, а також порушувала питання скасування загороджувальних мит на імпорт окремих видів цукру із-за кордону.