Гарячі новини

На Луганщині шахтарі містечка Золотого потребують негайної допомоги. Зареєстроване звернення

Зарєєстроване звернення до Президента з пропозицією негайного проведення робочою зустрічі глави Адміністрації президента  в  шахтарському місті Золоте, що на Луганщині.  Про це повідомляє голова Військово цивільної адміністрації м Золоте Луганської області Костянтин Ільченко.
 
 
"Ситуація на шахтах міста Золоте залишається складною. Безпорадність Мінтопенерго і відверта злодійська політика ПАТ «Центренегро» довели до того, що видобуток вугілля на шахті «Карбоніт» зупинено. Причиною стала банальна несплата за відгружене вугілля з боку ПАТ «Центренегро» та небажання керівників Мінтопенерго відповідально ставитися до виконання своїх обов'язків.
Але ж є і глибинні причини і серед них брудна політика. Знову деякі політичні ділки, які мають вплив на профільне міністерство намагаються вивести шахтарів на вулиці на користь своїм виборчим амбіціям. 
Результатом цих ігрищ стало неможливим спускати людей у шахту, бо нема за що поміняти канати на кліті у людському стволу. Шахтарі на межі терпіння, вони готові до будь яких дій, бо таке відверте хамське відношення з боку виконавчої влади до їх життя насправді може стати останньою краплею.
Колективне звернення від працівників шахти «Карбоніт» надійшло до мене 12.06.19р. Вже сьогодні я зареєстрував звернення до Президента В. Зеленського з пропозицією негайного проведення робочою зустрічі глави АП А. Богдана з представниками ВЦА м. Золоте, шахтарів міста, громадськості.
В ході зустрічі ми озвучимо свої пропозиції щодо вирішення цієї проблеми, як на тактичному так і стратегічному рівні. Готові надати концепцію розвитку вугільної промисловості.
Сподіваюсь на те, що в нашій країні дійсно починаються позитивні зміни. Сподіваємося на порозуміння і співпрацю.
Окремо висловлюю подяку Максим Ткаченко за його підтримку і допомогу у вирішенні таких складних питань".
 
Нагадаємо, що  на підконтрольній частині Луганської області, яка жила в значній частині за рахунок вугільній промисловості,склалася критична ситуація навіть  з постачанням палива для  ТЕЦ.  Для того, щоб регіон не залишився без електроенергіі, вугілля доводиться тепер завозити  з Ростовської області РФ - в підконтрольній Україні  Кремінній та Лисичанську  вугільна галузь знищена. 
 
 На даний момент вугілля видобувається ще в шахтах містечка Золоте Попаснянського р-ну.