Гарячі новини

Зеленський взяв участь у церемонії інтронізації японського імператора Нарухіто

Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська під час перебування в Японії з робочим візитом взяли участь в інтронізації імператора Нарухіто. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

"Для мене велика честь взяти участь в інтронізації імператора Нарухіто. Проведення стародавнього обряду в сучасній Японії є прикладом того, як в одній державі можуть співіснувати і глибока повага до традицій, і впровадження новітніх високих технологій для поліпшення життя кожної людини", – сказав Зеленський.

Зазначається, що Україна є однією з майже 200 країн, представники яких прибули у Токіо для участі в церемонії. Останнє сходження на трон японського імператора відбулося 30 років тому, а Володимир Зеленський став першим українським президентом, запрошеним на інтронізацію. Церемонія інтронізації тривала понад півгодини.

Нагадаємо,з робочим візитом В.Зеленський пробуде до 24 жовтня. Програмою візиту передбачено зустрічі глави української держави з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, керівниками обох палат парламенту, членами японської парламентської асоціації дружби з Україною та низкою інших представників. Також заплановано двосторонні зустрічі президента України з лідерами зарубіжних країн.