Гарячі новини

Ярый сторонник П. Порошенко политолог А. Палий сделал очень неоднозначные заявления. Они стали предметом политического скандала

Известный политолог и историк Александр Палий на своей странице в Facebook сделал несколько достаочно скользких заявлений, которые стали предметом дискуссии в ходе предвыборной гонки. А. Палий один из самых ярых сторонников Петра Порошенко.

Вначале он написал:

"Поважаю євреїв - дуже мудрий народ. Також росіян, не заражених імперським вірусом, їм нелегко.

Але впевнений - ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАЇНИ МАЄ БУТИ УКРАЇНЕЦЬ І ХРИСТИЯНИН. Як абсолютна більшість українців.
Тому я не голосуватиму ані за Тимошенко, ані за Зеленського. Ані за інших ставленників чужоземних олігархів.
P. S. Сергій Щербина маніпулятивно пересмикнув і спитав мене, а як же Гройсман. Відповідаю: Гройсман - політичний українець. Я йому не заглядав в душу, але мені здається, що він хоче добра Україні.
Взагалі, по-моєму, українці - це люди всіх націй і народів, які люблять Україну. Як тільки ти полюбив Україну, ти став українцем. Тому, звичайно, не є українкою людина, яка зраджує Україну з Путіним, і не може бути українцем той, хто називає Україну акторкою німецьких порнофільмів".

После критических выступлений А. Палию пришлось оправдываться:

"Піднявся дивний шум з приводу моєї приватної власної (власної, уявіть собі, таке буває навіть у політологів!) думки, що президентом України має бути політичний українець.

На всяк випадок, вчергове роз'яснюю. Я не ділю громадян України за етнічним походженням.
Політичний українець, на мою думку, - це будь-хто, хто любить Україну. Я цю тезу завжди безліч разів відстоював у статтях і книгах.
Більше того, я вважаю, що українці, які стали українцями душею, роботою над собою, а не просто з походження, мають для України особливу ціну.
Тому, на моє переконання, всі люди всіх націй і народів мають всі без винятку права в Україні, за однієї умови - якщо вони люблять Україну.
Так само, як колись на Запорізьку Січ на рівних приймали на рівних людину будь-якої національності".

При этом А. Палий навешивал ярлыки на своих оппонентов:

""Цензор", прихований пропагандист кремлівських кандидатів, назвав мене, історика, автора кількох книг, лауреата премії імені Джеймса Мейса і кандидата наук "пропагандистом Порошенка".

Народный депутат Украины Сергей Лещенко пишет, что Палий является работником теневого штаба Петра Порошенко.

«Похоже, в штабе Петра Порошенко решили пробить очередное дно и перейти к откровенному шовинизму. Сегодня один из активных членов теневого штаба Порошенко Александр Палий опубликовал пост, в котором призвал не голосовать за Тимошенко или Зеленского, потому что они якобы не той национальности. Палий — это человек, роль которого ходить по телеэфирам и под маской «независимого эксперта» продвигать тезисы, которые выгодны власти. Об эфирах для него договаривается Администрация президента, она же готовит тезисы (так называемые темники), которые должны продвигать через телеканалы нанятые ими «эксперты» в интересах Петра Порошенко. Кроме Палия, в этом статусе вы часто можете видеть на телеэкранах братьев Таранов, Тараса Черновола, Владимира Цыбулько, Сергея Пояркова и прочую шоблу», — написал Лещенко на своей странице в telegram.

Как сообщалось ранее, президент Петр Порошенко заявил, что уверен в своей честной победе на предстоящих выборах.

В общем, вот такой уровень пропаганды за любимого кандидата. Наверное, это и называется медвежьей услугой.