Гарячі новини

Допоки В. В'ятрович буде плювати в душу народу?

Директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович переконаний, що державне відзначення 22 червня є "не лише недоречним, але й небезпечним".

Про це він написав у Facebook.

"8 травня — день коли згадуємо всіх, хто перейшов Другу світову та став її жертвами.

1 вересня — день коли згадуємо про початок найстрашнішої в історії людства війни.

Відзначення 22 червня на державному рівні — атавізм совка, який продовжує життя міфу про «Велику вітчизняну». Радянського міфу, який мав за завдання приховати факт, що СРСР разом з Третім рейхом починав Другу світову, що третину цієї війни вони боролися по один бік барикад. Нині цей міф — інструмент мобілізації суспільства в Росії. В тому числі мобілізації для боротьби проти України. Тому державні відзначення 22 червня у нас не лише недоречні, але й небезпечні".

Потім він ще раз повернувся до теми:

"Запитайте в будь-кого, що відзначає нині Україна? 90% відповість - «початок Великої вітчизняної війни». Тому, що «22 червня» - це мем, який запускає в дію міф про «Велику вітчизняну», який в свою чергу є ідеологічною платформою російського імперіалізму."

Фактично ця людина вирішила перформатувати історичну пам'ять усього народу. Не забагато він бере на себе? Допоки він буде плювати в душу народу?

Навряд чи нинішній владі діяльність цього історика на наступних виборах зарахується в плюс.