Гарячі новини

Урядовці з Києва пояснили прикарпатцям, що таке “формула Штайнмаєра” для Донбасу

Сьомого жовтня в рамках програми “Діалоги про Україну” у Івано-Франківську пройшла зустріч прикарпатців та місцевої влади із представниками уряду.

Перша тема в рамках програми – питання мирного врегулювання на сході України.

З прикарпатцями обговорили стратегію влади щодо досягнення миру та захисту суверенітету й територіальної цілісності держави.

Представники уряду розповіли, які кроки для припинення війни будуть здійснені найближчим часом, за які “червоні лінії” влада не заступатиме, що таке “формула Штайнмаєра” та навіщо Україна погодилася на неї, інформує “Галка”.

Мета таких зустрічей – безпосередній діалог влади та суспільства, у результаті якого має бути напрацьована спільна позиція та спільні рішення з важливих питань.

олова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль зазначив, що програма діалогів, ініційована президентом для того, щоб у країні не було прихованих кулуарних домовленостей.

“Ми хочемо рухатися спільно, формуючи разом суспільну думку, бачити й розуміти, куди має рухатися держава. Говоримо нині про “формулу Штайнмаєра” і ті події, які відбуваються на сході України. “Формула Штайнмаєра” – це ні в якому разі не капітуляція. Говоримо про перемогу, про перемогу в гібридній війні. Тут мається на увазі і військові дії, і інформаційне поле, і дипломатична площина”, – каже Шмигаль.