Гарячі новини

Указ:" Подання про присвоєння звання Герой України тепер розглядатиме експертна група "

резидент Володимир Зеленський вніс зміни до Статуту звання Герой України, згідно з якими попередній розгляд подань про присвоєння найвищого державного звання здійснюватиме експертна група при Комісії державних нагород та геральдики при президентові. Відповідний указ розміщений на сайті президента та указ Володимира Зеленського від 12 травня №274/2023, пише УП.

 "Велика кількість звернень та електронних петицій щодо присвоєння тому чи іншому нашому захисникові звання Герой України говорить про те, що це питання потребує упорядкування. Тож було вирішено передбачити спеціальний дорадчий орган – експертну групу. 

До неї увійдуть військове керівництво нашої держави, командувачі родів військ та ОСУВ (Об'єднаних стратегічних угруповань військ), представники правоохоронних відомств, які розглядатимуть кожен героїчний вчинок окремо та вноситимуть подання про присвоєння державних нагород. 

Кожен і кожна з наших героїв, хто самовіддано боронив Україну від російський загарбників, хто звільняв нашу землю від окупанта та пожертвував заради нашої свободи своїм здоров’ям чи життям, має бути гідно відзначений. Ми повинні знати імена всіх наших героїв".

Зеленський своїм указом вніс зміни до низки указів президента, зокрема до Статуту звання Герой України.

Внесено таку норму: "Попередній розгляд подань та інших матеріалів про присвоєння звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку особами, які брали безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, здійснюється експертною групою, утвореною при Комісії державних нагород та геральдики при президентові України".