Гарячі новини

У Харкові відкриють “Соціальний готель” для переселенців

Як зауважила Радник Міністерства соціальної політики з питань ВПО у Харківській області Ольга Аверіна, інформація про створення комунального закладу з’явилась ще 21 червня на засіданні постійної комісії з питань ЖКГ  Харківської міськради. 

Мерія міста пояснювала, що гуртожиток розрахований на 50 людей та передбачає варіанти як платного так і безкоштовного проживання. Ідею реалізують на базі будинку, який перебуває в стані ремонту біля територіального центру Московського району.

Директор міського департаменту праці і соцполітики Лариса Болгова зауважила: «Багато міжнародних організацій цікавились, які необхідно відремонтувати будівлі для соціальних потреб, особливо для переселенців. Ми пропонували це приміщення, і от нарешті Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) має намір провести ремонт”. Раніше ця організація фінансувала будівництво модульного містечка поблизу аеропорту, де розмістились 400 переселенців.

«Очевидно, що в умовах, коли кількість ВПО, які потребують допомоги у вирішені житлових проблем вимірюється сотнями тисяч, слід кардинально змінити підхід до формування фонду житла для тимчасового проживання та механізму його використання. Звичайно, тимчасове житло повинно надаватись, в першу чергу, особам, які мають статус ВПО і потребують державної житлової допомоги, протягом періоду дії цього статусу», - наголошує Радник Мінсоцполітики.