Гарячі новини

У Харкові Агентство ООН у справах біженці організовують дискусію щодо пошуку довгострокових рішень у питаннях забезпечення житлом переселенців

 
3 жовтня 2019 року Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та органи влади м. Харкова організовують дискусію щодо пошуку довгострокових рішень у питаннях забезпечення житлом переселенців. Про це повідомляють організатори.

Зокрема, йтиметься про напрацювання практичних рекомендацій для центральних та місцевих органів влади.

Захід відбудеться 3 жовтня 2019 року з 8.45 до 18.30 у приміщенні Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
 
"Під час роботи Форуму в рамках презентацій щодо наявного досвіду вирішення житлових питань у різних регіонах України та напрацювання рекомендацій робочими групами, учасники розроблять рекомендації для Уряду України з довгострокових житлових рішень для ВПО, базуючись на досвіді, набутому на місцевому рівні. Рекомендації носитимуть максимально конкретний та практичний характер і будуть спрямовані на урізноманітнення програм. Напрацьовані рекомендації будуть передані усім містам і населеним пунктам, які візьмуть участь у Форумі, а також відповідним центральним органам влади. Громади ВПО матимуть можливість використовувати ці рекомендації для адвокації рішень житлових питань та моніторингу реалізації таких рішень", - повідомляється в прес-релізі.
 
Серед спікерів події: Ноель Калхун, Заступниця Представника Агентства ООН у справах біженців в Україні, Світлана Горбунова, Заступниця мера з соціальних та медичних питань, м. Харкова, Іван Парух, Перший заступник голови правління, Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву а також представники місцевих органів влади, неурядових організацій-партнерів УВКБ ООН, експерти з питань будівництва соціального житла; Світлана Штенда, директор департаменту по роботі з активами Маріупольської міської ради та інші.
 
Захід відбудеться в рамках всеукраїнської ініціативи «Міста солідарності», започаткованої Агентством ООН у справах біженців, у липні 2016 року.
 
Для акредитації просимо звертатися до 2 жовтня за номером +380 50 413 8404 або писати на адресу andrievs@unhcr.org
 
***
Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) - це міжнародна організація, діяльність якої спрямована на порятунок життя, захист прав та створення кращого майбутнього для біженців, вимушених переселенців та осіб без громадянства.  Агентство працює в Україні з 1994 року, захищаючи права, спершу, шукачів притулку та осіб без громадянства, а пізніше права громадян України, що постраждали від конфлікту.

«Міста солідарності» - це ініціатива, започаткована УВКБ ООН глобально і в України. У 2016 році місто Маріуполь першим в Україні отримало цю відзнаку за прихильність і дух солідарності, які проявили керівництво та громада, прийнявши понад 100 тисяч переселенців від початку конфлікту і, запропонувавши їм ряд ініціатив для якнайлегшої інтеграції на місці.