Гарячі новини

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що Україна допоможе Молдові у поновленні територіальної цілісності. Не пояснив, як...

Нещодавно Міністр оборони Степан Полторак зробив гучну заяву – він запевнив, що Україна буде допомагати Молдові у відновленні територіальної цілісності. Про це повідомив портал Знай.

Про це він розповів під час зустрічі з міністром оборони Молдови Еудженом Стурзою в Одесі, передає прес-служба міністерства.

"Україна дотримується чіткої позиції, яка заснована на принципах поваги територіальної цілісності та суверенітету Республіки Молдова. А Придністров'я є невід'ємною частиною Молдови", - зазначив Полторак.

Він також додав, що Україна робитиме все можливе, аби допомогти у відновленні територіальної цілісності Молдови і підтримати її в подальшому.

"Ми підтримуємо загальний військово-політичний курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію і будемо на взаємовигідній основі розвивати наші збройні сили за стандартами НАТО. Такий підхід дружби, взаєморозуміння і підтримки завжди буде в основі українсько-молдавських відносин в сфері оборони", - зазначиа міністр.

Натомість Стурза запевнив, що Україна також завжди може розраховувати на підтримку Молдови.

"Молдова, як ніхто інший, розуміє, з чим довелося зіткнутися Україні, і виступає за якнайшвидше вирішення кризи, збереження суверенітету і територіальної цілісності України. Ви завжди можете розраховувати на нашу підтримку, так само, як Молдова завжди знає, що Україна підтримує нас", - зазначив він.