Гарячі новини

Львів відмовляється від купівлі 100 білоруських МАЗів, незважаючи на перемогу в тендері - Садовий

Львів відмовляється від купівлі автобусів державної білоруської компанії МАЗ, яка перемагає у тендері на поставку 100 автобусів для АТП-1 за кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Натомість місто звернеться до ЄІБ, щоб оголосити новий конкурс. Про це 6 квітня повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Перемагає білоруська компанія. Такий висновок експертів ЄІБ. Вони дали найкращу ціну. Чи ми будемо акцептувати цей тендер? Ні. Ми будемо оголошувати новий, маючи надію, що в новому тендері все-таки переможе українська компанія», – сказав він у відеозверненні.

Також Андрій Садовий звернувся до Кабінету Міністрів з проханням ввести так звані захисні тарифи або мито на закупівлю громадського транспорту за кордоном, аби захистити українських виробників. Крім того, він звернувся до мерів усіх українських міст при купівлі нового громадського транспорту віддавати перевагу українським виробникам. Своє відео він також записав біля автобусів, вироблених у Львові місцевим концерном «Електрон».


https://zaxid.net/news/
Львів відмовляється від купівлі 100 білоруських МАЗів, повідомляє в Фейсбук мер Львіва Андрій Садовий.
 
Він написав:
 
"Я вже говорив про те, що саме білоруська компанія перемагає на тендері, який проводить Європейський Інвестиційний Банк.
Чому переміг МАЗ?
Все просто - Білорусь підтримує свого виробника, тому вони запропонували найнижчу ціну і обійшли українських конкурентів.
Ми звертаємось до ЄІБ з проханням провести цей тендер повторно.
Чому?
Революція і розбудова демократичного суспільства – це справа білоруського народу.
Але фінансувати “режим” ми не маємо права.
Зрештою, в нас є українські виробники, які потребують підтримки.
Якщо ми не будемо інвестувати у розвиток свого машинобудування, то як ця галузь зможе розвиватись?
Останнє питання риторичне.
Звертаюсь до Кабінету Міністрів з проханням ввести “захисні тарифи” або мито на закупівлю громадського транспорту за кордоном. Адже його можна придбати в Україні.
Прошу мерів українських міст, які зараз теж стоять перед таким вибором, обирати свого виробника".