Гарячі новини

Кабмін підвищив пенсії військовослужбовцям з 1 січня

Кабінет міністрів України в середу, 21 лютого, підвищив пенсії військовослужбовцям в середньому на 1,5 тис. грн з 1 січня. Рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів, передає 112.ua.

"Ми розпочали дискусію про пенсії військовослужбовцям восени. Це надзвичайно важливий закон, який встановлює справедливість щодо військових. Я обіцяв з 1 січня підвищити пенсії, і я пам’ятаю про це. Але дискусії щодо проекту закону тривають. І вони можуть тривати місяць і два. Я пам’ятаю, що обіцяв. Тож сьогодні ми приймаємо рішення про підвищення пенсій для військовослужбовців – у середньому на 1,5 тис. грн. Нарахування розпочнуться з сьогоднішнього дня", - сказав він.

Віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку України Степан Кубів зазначив, що підвищення пенсій працівникам силових органів буде проходити у кілька етапів. Перший - з 1 січня 2018 року не менш ніж на 1,5 тис. грн. Другий - з 1 січня 2020 року, тоді пенсійне забезпечення збільшиться майже в 2 рази.

"Крім того, ми врахували вимоги закону "Про пенсійне забезпечення військовослужбовців інших категорій осіб", в частині перерахунку пенсій колишнім працівникам МВС відповідно до вимог закону україни "Про національну поліцію". Спільно з МВС ми знайшли варіант вирішення цієї проблеми", - сказав він.

Нагадаємо, що 17 січня 2018 року Володимир Гройсман доручив перерахувати пенсії військовим. Відповідний законопроект був направлений на розгляд до Ради національної безпеки і оборони.

3 жовтня 2017 року Верховна Рада схвалила в другому читанні і в цілому урядовий законопроект №6614 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій". Парламент також проголосував за законопроект №6617 про внесення змін до Бюджетного кодексу України у зв'язку з підвищенням пенсій.