Гарячі новини

Через загрозу епідемії коронавірусної інфекції Кабінет міністрів запровадив обмежувальні заходи в Україні з 12 березня по 3 квітня

Кабінет Міністрів під час закритого засідання затвердив низку заходів, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення розповсюдження COVID-19. Про це повідомляє Голос України.

Зокрема, уряд виділив 100 мільйонів гривень на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Водночас до 1 червня заборонено експорт товарів протиепідеміологічного призначення, що має гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Для забезпечення температурного контролю на відстані в міжнародному аеропорту «Бориспіль» буде закуплено відповідне інфрачервоне обладнання.

Також Кабінет Міністрів запропонував обмежити проведення масових заходів, у яких заплановано участь 200 та більше осіб, за винятком заходів державної необхідності. У навчальних закладах передбачається запровадження карантину строком на три тижні – з 12 березня по 3 квітня.

Стосовно спортивних заходів, то вони можуть проводитися з дозволу міжнародних організацій, але без глядачів.