Гарячі новини

Біля ВР в Києві тривають мітинги підприємців, які вимагають скасувати карантин вихідного дня

16 листопада, у Києві, біля стін Верховної ради України, проходить мітинг підприємців, які вимагають у парламентарів відмінити карантин вихідного дня. Про це повідомляє кореспондент телеканалу "112 Україна".

"Я знаходжуся під стінами Верховної ради. Тут зібрались декілька сотень людей поки що, планується, що їх буде декілька тисяч сьогодні тут, бо мітинг розпочався о десятій годині. Знаю, що представники тут підприємці, знаходяться і бізнесмени, з усіх куточків України", - сказала кореспондент.

Вона додала, що бачила представників із Закарпатської, Київської, Харківської та Дніпропетровської областей, які вимагають скасування карантину вихідного дня.

"Ініціатор акції сьогоднішньої - організація Save ФОП в Україні. Вона вже не в перше проводить такі акції. Знаємо, що сьогодні, власне, зібрались тут її представники для того, щоб ВР скасувала - вимагають скасування карантину вихідного дня в Україні", - пояснила коеспондент.

 

Крім того, відомо, що основною вимогою організації Save ФОП в Україні є скасування тотальної фіскалізації. У ВР сьогодні повинні розглянути поправки до законопроекту 3853-1 щодо внесення змін до податкового кодексу України.

"Також зазначу, що представники цієї організації склали петицію про скасування тотальної фіскалізації, окрім групи акцизних товарів. Знаємо, що цю петицію підписали 25 тис. осіб, і от нардепи її мають розглянути в обов’язковому порядку", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в Україні з 14 листопада запровадили карантин вихідного дня. Він діятиме з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. У вихідні дні в країні працюватимуть тільки об'єкти критичної інфраструктури, зокрема продуктові магазини, аптеки і транспорт.