Гарячі новини

ЦВК звернулася до військово-цивільних адміністрацій Донецької та Луганської областей щодо можливості проведення місцевих виборів в окремих громадах

Центральна виборча комісія (ЦВК) направила запити до військово-цивільних адміністрацій Донецької та Луганської областей щодо можливості проведення місцевих виборів в окремих громадах. Про це повідомив Перший Незалежний з посиланням на  Центрвиборчком.

Як зазначається, місцеві вибори планують провести 27 березня 2022 року в окремих громадах прифронтових регіонів.

За інформацією ЦВК, така необхідність зумовлена тим, що у Донецькій та Луганській областях триває операція Об’єднаних сил щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування незаконних збройних формувань.

"Тож у такій ситуації рішення про можливість чи неможливість проведення виборів Комісія може ухвалити на підставі відповідних висновків обласних військово-цивільних адміністрацій, як це було напередодні місцевих виборів у жовтні 2020 року та березні 2021 року", – йдеться в повідомленні.

При цьому, ЦВК не уповноважена самостійно визначати можливість забезпечення належного рівня безпеки та можливість уникнення терористичної загрози під час організації та проведення виборів на цих територіях.

Наразі Центрвиборчком очікує відповідь на свій запит від військово-цивільних адміністрацій Донецької та Луганської областей до 13 січня наступного року.