Гарячі новини

Розведення сторін, що відбувається нині у Станиці Луганській, покращує становище Збройних сил на цій ділянці - Бондар

Розведення сторін, що відбувається нині у Станиці Луганській, покращує становище Збройних сил на цій ділянці. Про це заявив заступник командувача ООС генерал-майор Богдан Бондар, передає "Радіо Донбас.Реалії".

Як повідомляється, Бондар наголосив, що українські військові не відводять війська зі Станиці Луганської і не погіршують стан підрозділів.

"Навпаки, це переміщення на більш підготовлені позиції дозволяє нам більш ефективно контролювати цю ділянку. Треба розуміти, що це пів сектор радіусом 1 км. У нас часто на лінії зіткнення підрозділи перебувають і на більшій відстані одне від одного, і на 1 км, і на 400 метрів залежно від обстановки. Якщо взяти підрозділ, який ми перемістили вчора, то там позиція була розташована за 300 метрів від противника і постійно обстрілювалася, там загинув військовослужбовець. Захищеність на цьому посту була недостатня. Зараз ми зробили напів коло, яке дозволить ефективно контролювати цю ділянку", – заявив Бондар.

За словами Бондара, рахунок відведення іде від середини річки Сіверський Донець, таким чином, бойовики відходять за смугу, яка відповідно до мінських угод має перебувати під контролем України.

Він наголосив, що на ділянці між КПВВ, де лінію розмежування переходять цивільні, тепер не буде людей зі зброєю.