Гарячі новини

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка посів 1 місце серед університетів Луганської області, а серед вітчизняних вишів – 15 місце веб-популярність вишу в інтернет-просторі

Всесвітній рейтинг університетів uniRank оцінив веб-популярність вишу в інтернет-просторі. Всесвітній неакадемічний рейтинг університетів uniRank University Ranking 2018 охоплює більш ніж 13 тисяч університетів з 200 країн світу та враховує офіційні веб-ресурси університетів. У ньому представлено 171 український заклад вищої освіти. За його даними Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, який з 2014 р. діє в евакуації в місті Старобільську, посів 1 місце серед університетів Луганського області, а серед вітчизняних вишів – 15 місце. Серед світових закладів вищої освіти нам дісталася 4075 позиція. Про це повідомляє прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Зазначимо, що ранжування здійснюється з 2005 року на основі вебометричних даних. Для розрахунку позиції в рейтингу застосовується особливий алгоритм, заснований на 5 незалежних показниках, ретельно оброблених і зібраних з популярних джерел веб-аналітики: Moz Domain Authority, Alexa Global Rank, SimilarWeb Global Rank, Majestic Referring Domains, Majestic Trust Flow. При відборі враховуються такі показники, як рівень відвідуваності сайту, кількість активних посилань і показники метрики потоку. Також береться до уваги кількість унікальних відвідувачів і переглядів сторінок сайту з мобільних пристроїв і настільних ПК користувачів.

Як повідомлено на офіційному сайті uniRank, точна формула, прийнята для сукупності п’яти веб-показників, не розкривається з міркувань авторських прав та мінімізації спроб маніпулювання веб-майстрами університетів з метою досягнення кращого рейтингу.