Гарячі новини

Інститут нацпам'яті визнав «українофобом» уродженця Києва та Великого Майстра Слова Михайла Булгакова, замахнувшись на історичні пам"ятки міста

Інститут нацпам'яті визнав «українофобом» уродженця Києва, письменника Михайла Булгакова та оголосив використання його імені «пропагандою російської імперської політики».

У висновку інституту йдеться, що Михайло Булгаков – «імперець за світоглядом, затятий українофоб».

Інститут повідомляє, що «письменник, незважаючи на роки життя в Києві, зневажав українців та їхню культуру, ненавидів українське прагнення до незалежності, негативно відгукувався про становлення української держави та її керівників».

Згідно з висновком, Булгаков «з усіх російських письменників того часу стоїть найближче до нинішніх ідеологів путінізму та кремлівського виправдання етноциду в Україні».

«Світоглядно був на позиціях російського імперіалізму, білогвардійщини, схвалював експансію російського комунізму», – вважають експерти інституту.

У зв'язку з цим Інститут заявляє, що «об'єкти (географічні об'єкти, назви юридичних осіб, пам'ятники та пам'ятні знаки), присвячені Булгакову, містять символіку російської імперської політики, а подальше використання імені Булгакова в назвах географічних об'єктів та юридичних осіб, перебування в публічному просторі встановлених на його вшанування пам'ятників, пам'ятних знаків є пропагандою російської імперської політики».

Таким чином, згідно з цим висновком, вулиці, названі його ім'ям, мають бути перейменовані.

А пам'ятники ?