Гарячі новини

The Wall Street Journal: У військовому кабінеті Ізраїлю появилися істотні розбіжності, які загрожують успіху операції у Газі

Істотні розбіжності у військовому кабінеті Ізраїлю стають надбанням громадськості, ставлячи під загрозу успіх воєнної операції єврейської держави у секторі Газа. Про це повідомила у вівторок газета The Wall Street Journal.

За її даними, позиції ізраїльського прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Йоава Галанта і лідера опозиційного блоку "Державний табір" Бені Ганца, що входить у військовий кабінет, розходяться з двох ключових питань.

Вони стосуються того, чи слід Ізраїлю вести переговори про звільнення заручників та завершення конфлікту, а також того, хто має керувати сектором Газа після закінчення бойових дій.

Видання пояснює, що протиріччя в керівництві країни загострилися через тиск Вашингтона, який вимагає не допускати жертв серед мирного населення, а також через те, що ізраїльський уряд не зміг повернути всіх заручників.

Так, Ганц виступає за переговори з радикальним рухом ХАМАС задля повернення близько 130 осіб, які утримуються в заручниках, а Нетаньяху та Галант заявляють, що тільки військовий тиск змусить палестинське угруповання піти на поступки, пише газета.