Гарячі новини

"Вам соромно, але кількома смертями це закінчиться?" Папа Римський заявив, що Україні "слід підняти білий прапор"

Папа Римський Франциск висловив думку, що Україні слід піти на переговори з Росією. Про це він заявив у лютневому інтерв'ю швейцарському мовнику RSI, текстова версія якого опублікована 9 березня, пише ND

Франциска запитали про його позицію щодо суперечок між тими, хто вважає, що Україна має здатися та підняти «білий прапор», оскільки не змогла дати відсіч російським військам, і тими, хто стверджує, що це легітимізує дії агресора.

«Це інтерпретація. Але я вважаю, що сильнішими є ті, хто бачать ситуацію, ті, хто думає про людей, ті, хто має сміливість підняти білий прапор і вести переговори. І сьогодні про це можна домовитись за допомогою міжнародних держав. Слово „переговори“ — сміливе слово. Коли ти бачиш, що зазнаєш поразки, що справи йдуть не дуже добре, треба мати сміливість вести переговори. Вам соромно, але кількома смертями це закінчиться?» — наголосив понтифік.

Він вважає, що переговори мають відбуватися за допомогою міжнародних сил.

«Сьогодні, наприклад, у війні в Україні є багато бажаючих виступити в ролі посередників. Туреччина запропонувала себе для цього. Та інші. Не соромтеся вести переговори, допоки ситуація не погіршилася», — додав Франциск.