Гарячі новини

В Донецкой области полиция разбирается с " аномальными участками", показавшими неоправданно высокую явку избирателей , голосовавших за Порошенко

Полиция Донецкой области начало уголовное производство  по факту вероятных фальсификации выборов Президента Украины на 48 избирательных участках, об этом сообщает пресс-служба Главного управления Национальной полиции в Донецкой области.

"В ході моніторингу інтернет-ресурсів поліцейськими було виявлено публікацію з інформацією про завищення кількості голосів на користь одного з кандидатів у президенти. Результати голосування на вказаних виборчих дільницях будуть перевірені у рамках досудового розслідування.

У виявленій публікації йдеться про «аномально» високу явку та кількість голосів за одного з кандидатів у президенти на 48 виборчих дільницях: на 9 - 100% - явка виборців, решта 39 - понад 90%. Повідомляється, що це майже у 5 разів більше за середньообласний показник.

За вказаною інформацією відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 158 Кримінального кодексу України (Підробка або незаконне виготовлення чи використання виборчих документів)" , - говорится в сообщении.