Гарячі новини

"Укренерго": 15 листопада заплановані відключення електроенергії у восьми областях та Києві

15 листопада заплановані відключення електроенергії у восьми областях та Києві, повідомляє НЕК "Укренерго"

Повідомляється,що З 00:00 до 01:00 та з 05:00 до 24:00 діятимуть планові відключення у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях.

В інших областях України відключення не прогнозуються. 

В "Укренерго" вкотре закликали свідомо ставитись до споживання електроенергії, особливо в години ранкового та вечірнього пікового споживання.Ввечері 14 листопада зникла електроенергія майже на всій окупованій частині Запорізької області, через відсутність світла немає і водопостачання, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в Telegram

За його словами, є інформація про відключення світла в Енергодарі, Токмаку, Пологах, Більмаку та навколишніх селах. Також без світла частина Мелітопольського району. Через відсутність електрики зникло і водопостачання, зокрема немає води в Мелітополі.

Російські військові "практично знищили" енергооб'єкт, який забезпечував енергоживлення всього правобережжя Херсонської області і значної частини Миколаївської області.Про це повідомив у Facebook голова Укренерго Володимир Кудрицький.

"Енергетичний обʼєкт, який забезпечував енергоживлення всього правобережжя Херсонської області і значної частини Миколаївської області, практично знищений. Він більше не існує. Два автотрансформатори, кожен вагою 250 тонн, підірвані.

Зал релейного захисту, компресорна, акумуляторна - що на думку терористів не зробили вибухи, додатково розстріляно і розтрощено. Кілька гектарів наслідків безсильної злоби окупантів перед втечею з правобережжя Херсонщини. Підла орда, яка вміє лише руйнувати", - написав Кудрицький.

За його словами, попри це, Укренерго разом з ВЦА, ДСНС і обленерго "вже опрацьовують" схеми заживлення звільненої Херсонщини з сусідніх двох областей.