Гарячі новини

Україна та Польща після 6 годин перемовин поки що не змогли домовитися про транзит українського зерна через польську територію

Україна та Польща не змогли домовитися про транзит українського зерна через польську територію. Про це повідомив Forbes український міністр агрополітики Микола Сольський.

За його словами, зустрічі щодо транзиту продовжаться, адже питання транзиту українського зерна через Польщу стало наріжним камінням конфлікту з місцевими фермерами. Вони вважають, що Україна у такий спосіб все одно продає зерно на території Польщі. При цьому міністр налаштований оптимістично. "Зараз ми набагато ближче до розблокування кордону, ніж були вчора", - сказав Сольський.

Також Україна виступила з проханням до Польщі про вільний пропуск через кордон не лише боєприпасів і гуманітарної допомоги, але і пального. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на спільній пресконференції з прем'єром Польщі Дональдом Туском.

"Ми просили про вільний пропуск через кордон не лише боєприпасів і гуманітарної допомоги, але і пального. Це важливо, бо це безпосередньо стосується питань національної безпеки й сьогодні також це питання обговорили з паном прем'єр-міністром", – зазначив Денис Шмигаль

Як повідомили в Мінагро, у Польщі завершилися переговори щодо розблокування кордону – вони тривали 6 годин.
 
У консультаціях брали участь прем"єр-иіністр Денис Шмигаль ,віцепремʼєр-міністр України Ірина Верещук, міністр аграрної політики Микола Сольський.
 
Тим часом перед Пасхою на українсько-польському кордоні збільшились черги - найбільше у пп Шегині та Краківець.
Погранична служба просить обирати альтернативні пункти пропуску.