Гарячі новини

Сі Цзіньпін:"Росія досягла значних успіхів у розвитку держави під керуванням президента Володимира Путіна"

Росія "досягла значних успіхів у розвитку держави під керуванням президента Володимира Путіна". Таку заяву зробив голова КНР Сі Цзіньпін сьогодні під час візиту у Москву, пишуть росзмі.
 
Сі Цзіньпін, виступаючи з словом у відповідь, назвав Путіна "добрим другом". "Між нашими країнами мають бути тісні взаємини", - прозвучали слова голови КНР у перекладі з китайської.
 
.«Я знаю, що наступного року у вашій країні відбудуться президентські вибори. Завдяки вашому ефективному керівництву за останні роки Росія досягла значних успіхів та процвітання країни. Впевнений, що російський народ підтримає вас у ваших добрих починаннях», — сказав Сі Цзіньпін Володимиру Путіну під час неформальної зустрічі, яка транслювалася телеканалом «Росія-24».
 
 Путін говорив "про легку заздрість" Китаю через те, що КНР зробила значний ривок у своєму розвитку. 
 
«За останні роки Китай зробив колосальний ривок у своєму розвитку.
У всьому світі це викликає інтерес. Навіть ми трішки вам заздримо», - сказав президент РФ. 
 
Також  він зазначив, що в КНР "створено ефективну систему розвитку економіки, яка перевершує багато інших країн".
 
Нагадаємо, що на поведінку Китаю значною мірою впиває  протистояння зі США та  "сигнали", які звідти йдуть, в тому числі, через економічні чинники. Чим більше протистояння зі США, тим більше "контактів" із Москвою.
 
Сі як глава держави з 2013 року відвідав Росію вісім разів. За останні десять років Володимир Путін та Сі Цзіньпін зустрічалися понад 40 разів у різних форматах.Це перший його візит після переобрання у 2022р.
 
Американський аналітик Юрій Швець неоднаразово зазначав, що китайський лідер тривалий час віддтягував цей перший візит до Москви,  начебто дистанцуючись від прямої підтримки  жодної із сторон.