Гарячі новини

Редакція американської газети The Wall Street Journal знову виступила за визволення свого журналіста Евана Гершковича

Редакція американської газети The Wall Street Journal знову виступила за визволення свого журналіста Евана Гершковича, затриманого в РФ за звинуваченням у шпигунстві.

"The Wall Street Journal вимагає негайно звільнити нашого колегу Евана Гершковича, видатного журналіста, якого було затримано під час здійснення репортерської діяльності в Росії", - йдеться у новій заяві газети, поширеній 1 квітня, пише ТАРС

 У заяві видання затримання Гершковича характеризується як "жорстока образа" свободи преси, яка, за твердженням редакції газети, має "викликати обурення всіх вільних людей та урядів у всьому світі".

Газета раніше відкинула звинувачення на адресу свого кореспондента та вимагала його негайного звільнення. 

Видання висловило стурбованість за безпеку Гершковича.

За інформацією Центру громадських зв'язків ФСБ, Гершкович, "діючи за завданням американської сторони, вів збір складових держтаємниць відомостей про діяльність одного з підприємств військово-промислового комплексу Росії".

 У зв'язку з цим журналіста затримали у Єкатеринбурзі. 

Слідчим управлінням ФСБ РФ щодо нього порушено кримінальну справу за ст. 276 КК РФ ("Шпигунство"). 

Як повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, журналіста затримали "на місці злочину". Лефортівський суд Москви 30 березня обрав Гершковичу запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 29 травня.