Гарячі новини

Очікуються ще масованіші ракетні удари РФ по Україні, оскільки ця країна виробляє більше боєприпасів, ніж використовує - голова розвідки Естонії

Очікуються ще масованіші ракетні удари РФ по Україні, оскільки ця країна виробляє більше боєприпасів, ніж використовує , заявив голова розвідки Естонії Ківісельг, пише Інсайдер.

"Росія випускає по Україні 10 тис снарядів на день, Україна - 2 тис;  Російська тактика, як і раніше, спрямована на перенасичення ППО України. Найкраща точка зараз район і сама Авдіївка. Це їхня головна мета.▪️Росія побоюється винищувачів F-16. Від ударів РФ постраждали: аеродроми, об'єкти енергетики, портова, залізнична інфраструктура, склади зброї, боєприпасів, військово-навчальні заклади та підприємства оборонної промисловості", завив він.

Нагадаємо, за повідомленням ПСУ, 12 січня було знищено 7 із 12 ракет Х-101/х-555/Х-55 та 1 з 4 Х-59 — НД Загалом, окрім зазначених, по Україні росіяни випустили: ▪️7 С-300/С-400 з Білгородської області, ▪️3 “Shahed-136/131” з Курської; ▪️6 ракет Х-47М2 "Кинжал" з Тамбова; ▪️6 ракет Х-22 з Брянською; ▪️2 ракети Х-31П із тимчасово окупованої Херсонщини. Усього було збито 8 із 34 засобів повітряного нападу. Ще близько 20 ракет придушили засобами РЕБ.

 "Мета Росії зараз — максимальне виснаження України, щоб ми не могли створювати запаси боєприпасів, підготувати техніку та морально зламалися. Росіяни також використовують тактику штурмів малими групами, на які ми змушені витрачати багато снарядів. За її словами, РФ приступила до формування нових з'єднань, щоб захопити Авдіївку та Куп'янськ".

Замгенсека НАТО закликав готуватися до того, що війна України та РФ "триватиме довго і, можливо, не закінчиться навіть у 2025 році", пише Digi 24.- Ми не бачимо зараз у жодної зі сторін військової здатності здобути перемогу; Є проблема з промисловими потужностями в Європі, всі 30 років ми думали, що час буде тихим і спокійним після кінця холодної війни; ▪️ВПК Росії "відповідає сьогоднішнім потребам". Крім того, КНДР та Іран відправляють до РФ озброєння.