Гарячі новини

«Зроблено в Україні»: "Pick & Speak" - луганчанки в Київі разробили оригінальну настольну гру з вивчення англійської

Неймовірно, але бізнес, як виявилося, адаптується до війни швидше, ніж до пандемії COVID-19. Самоорганізація, гнучкість до ситуації стають його характерними рисами, адже, як стверджують аналітики, порівняно з часом COVID-19 у 2020 році показник активності серед малого підприємництва у 2022р. навіть вище на 29%.

На фото: Юлія Холмакова та Катерина Мостова

Викладачка англійської мови Юлія Холмакова та соціологиня та економістка Катерина Мостова – луганчанки, які переїхали до Києва ще вісім років тому. А нещодавно вони об'єднали свої зусилля у створенні власного оригінального проекту: спеціально розробленої настільної гри з вивчення іноземних мов. Перша з них - це настільна гра "Pick&Speak" ("Обирай та Розмовляй"), презентація якої вже починається, а на її пакуванні написано: "Гра вигадана та вироблена в Україні".

Отже, ми попросили її авторів розповісти про свій проєкт.

 Катерина Мостова:

- Що ж, можна витрачати свій час на безперервний перегляд сумних новин, а можна сфокусуватися на власних амбіціях та талантах. Розкажи, будь ласка, як у вас з'явилася ідея створити саму настільну гру?

Раніше я багато подорожувала та постійно використовувала англійську мову у робочому спілкуванні. Щоб відчувати себе комфортно та впевнено в англомовному середовищі, мені доводилось постійно удосконалювати свій рівень англійської. Однією із форм навчання та удосконалення мови я обрала відвідування розмовних клубів. Це було цікаво та корисно, бо мовна практика дає гарні результати. Але саме там я почала спостерігати, що ті, хто говорять краще, говорять більше, а у кого труднощі з висловленням думок англіиською, намагаються сидіти тихіше та бути менш помітними. Також мені не дуже подобалось, що весь час розмовного клубу ми обговорювали одну и ту ж тему. Після першоі години ставало нудно.

Саме під час відвідування розмовного клубу в мене виникла ідея створити щось більш динамічне, цікаве, різноманітне та з рівними для всіх часовими можливостями. Саме так у мене з'явилась ідея гри “Pick&Speak”.

- Отже, ідея - це добре. Але її втілення в життя - це інше.Чи важким був шлях від першого до другого?

- Запуск проекта був запланований на березень, але повномасштабне вторгнення 24-го лютого зіпсувало плани і негативно вплинуло на собівартість виробництва. Проте, зараз продукт готовий і на його упакуванні написано “Гра вигадана та вироблена в Україні”.

П`ятдесят відсотків – це також є і заслуга моєї подруги, Юлії Холмакової, яка є викладачкою англійською мови в декількох ВНЗ, та має колосальний досвід викладання англійської мови. Саме Юлія підтримала мою ідею створення настільної гри “Pick&Speak” і з нею ми почали думати, вибудовувати проект...

Створення гри “Pick&Speak” уповільнили локдауни, а потім повномасштабне вторгнення РФ на територію України. Але ми робимо все, що в наших силах, тож на цей час ми вже провели ряд фокус-груп та досліджень, удосконалили механіку гри, надрукували перший тираж, створили сайт та сторінки у соціальних мережах, регулярно проводимо розмовні клуби, отримали патент та авторські права, реєструємо торгівельний марку. А також готуємо аналогічну гру з вивчення української мови. Дуже хочемо, щоб ця гра стала корисним інструментом для викладачів, щоб студенти з зацікавленням та мотивацією відвідували ці зайняття. Велика ціль - створити цифровий додаток та зробити гру популярною по всьому світу.

-  Розкажіть саме про першу готову гру. Ви задоволені результатом?

Юлія Холмакова:

- Ми провели вже близко сотні ігор і отримали чудовий фідбек від наших гравців. Англійська зараз на часі, а більшість розмовних клубів ще під час пандемії перейшли в онлайн формат і людям не вистачає живого спілкування, тому наш формат зараз дуже актуальний. Тим більше, як вже сказала Катерина, більшість розмовних клубів присвячені тільки одній темі, а наш формат дозволяє охопити одразу багато тем, необхідних для повсякденного спілкування, тому що ніколи не знаєш, на яку категорію потрапиш - “Стосунки” або “Фінанси” - треба бути готовим для розмови на будь-яку тему.

Гра “Pick&Speak” розвиває такі необхідні сьогодні навички small talk, дозволяє навчитися підтримати розмову на будь-яку тему та ставити доречні питання. Ми допомагаємо людям не лише покращити розмовні навички, соціалізуватись, а й подолати мовний бар'єр. Подивитись фотозвіти з наших клубів або замовити гру можна на нашому сайті  https://pickandspeak.com.ua/

  

Ostrovok.lg.ua