Гарячі новини

В Донецкой области в понедельник утром обесточена шахта Котляревская ГП Селидовуголь. В шахте остались люди - Волынец

В городе Новогродовка Донецкой области в понедельник утром была обесточена шахта Котляревская ГП Селидовуголь. В шахте остались люди, сообщил председатель Независимого профсоюза горняков Украины, нардеп от Батькивщины Михаил Волынец на своей странице в Facebook 6 июля.

"Надзвичайна ситуація на шахті «Котляревська» (ДП «Селидіввугілля»), написал Волынец. -Загрози життю шахтарів вже немає - вони виїжджають на поверхню.
Салащенко Саня в коментарях до посту підтверджує, що людський підйом включений.

Я звернувся до наших представників Незалежної профспілки гірників України ДП «Селидіввугілля», служб Держпраці та гірничорятувальної. Не дивлячись на суперечливу інформацію з різних джерел, картина наступна: в результаті нестабільної подачі електроенергії, у мережі відбувся стрибок струму. Після першого стрибка - шахта була знеструмлена близько 20 хвилин. Після другого - знеструмлені північне крило шахти, а також вентилятор головного провітрювання.

На підприємство виїхала спеціальна лабораторія...

Ситуація із безпекою на українських шахтах непроста - завжди існує високий ризик, що в результаті чергової аварії шахтарі можуть залишитися у підземних склепах.

Сьогодні вранці в результаті короткого замикання на високій стороні, знеструмлено шахту «Котляревська». В копальні залишилися люди. Зупинилися вентилятори головного провітрювання та підіймальні машини".