Гарячі новини

У взятій під контроль Катеринівці появився інтернет- зв"язок. Однак є питання з забезпеченням вугіллям - військові

Катеринівка повертається до мирного життя, про це на брифінгу із ЗМІ  в Луганській облдержадміністрації  повідомив командир групи ЦВС оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» Валерій Басалига.

Як повідомив командир групи ЦВС оперативно-тактичного угруповання «Луганськ», наразі основна діяльність групи пов’язана з нещодавно взятими під контроль населеними пунктами Катеринівка та Новоолександрівка Попаснянського району.

Головною проблемою щодо Новоолександрівки, за його словами, є саме потрапляння до цього села – дорога до нього регулярно прострілюється представниками незаконних збройних формувань. До речі, під час останнього виїзду жителям населеного пункту було доставлено гуманітарну допомогу – продуктові та гігієнічні набори.

Набагато краща ситуація з Катеринівкою. Після звільнення цього села за ініціативи Луганської облдержадміністрації «циміки» вирішили багато нагальних питань.

Так, вже збільшено час роботи КПВВ «Золоте». Якщо раніше він працював з 8.00 до 17.00, то з недавнього часу – з 6.00 до 20.00. Тобто, на п’ять годин триваліше. Шкільний автобус щоденно відвозить до школи у м. Золоте та повертає додому вісьмох дітей, що проживають в Катеринівці.

Став у нагоді місцевому населенню автобус за маршрутом Золоте-Лисичанськ, який з 1 березня о 7.15 ранку двічі на тиждень (у вівторок та п’ятницю) вирушає з Катеринівки.

За допомоги військово-мобільного шпиталю у село доставлено пересувний флюорографічний кабінет, проведено відповідне обстеження населення. Завезено і мобільний стоматологічний кабінет.

З’явився у Катеринівці за підтримки облдержадміністрації Інтернет-зв’язок.

Одним з проблемних питань місцевих жителів залишалося забезпечення вугіллям колишніх працівників шахти, що вже не діє. Для його розв’язання вже проведені перемовини з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо доставки туди паливних брикетів. Тривають перемовини з цією організацією щодо забезпечення місцевих інвалідів І групи спеціальними візками.

«Катеринівка зараз повертається до мирного життя», – наголосив Валерій Басалига.