Гарячі новини

У Луганській області на окупованій території прогремів потужний вибух на шахті " Східкарбон", загинули десятки людей. Відруагували МНС РФ та МТОТ України.

У Луганській області на окупованій території прогримів потужний вибух на шахті "Східкарбон" у селищі Юр'ївка, передає "ТАСС" із посиланням на МНС РФ.

Рятувальники МНС Росії, в тому числі загін рятувальників, на прохання "ЛНР" направились до місця надзвичайної ситуації, повідомили в прес-службі МНС Росії. За непідтвердженими даними, загинули 19 осіб.

Міністерство у справах тимчасово окупованих територій також отреагувало, запланувало провести нараду. Про це сказав заступник голови МінТОТ Георгій Тука під час Години запитань до уряду 26 квітня. ( Трансляцію вів телеканал "112 Україна").

"Думаю, що сьогодні ми проведемо спільну нараду з колегами по інших відомствах і будуть прийняті відповідні заходи в плані реагування на такі події, в тому числі і ті заходи, які ви запропонували щодо підтримки безпосередньо дітей з родин загиблих, виплат необхідних компенсацій", - сказав Тука.

"Східкарбон" є єдиною міні-шахтою на території Лутугинського району Луганської області. Через бойові дії шахта не працювала з 2014 року, проте з січня 2018 року вона відновила виробничу діяльність.