Гарячі новини

"На Луганщині вкрай важливо напрацювати дорожню карту трансформації вугільної отраслі" - Гайдай

Голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у регіональному онлайн форумі «Справедлива трансформація вугільних міст Донецької та Луганської областей».

 «На Луганщині та Донеччині склалась дуже складна ситуація у вуглевидобувній галузі, яку необхідно вирішувати. І вкрай важливо наразі напрацювати дорожню карту, що стала би дороговказом до трансформації областей. Спілкуючись з шахтарями, я неодноразово чув про династичний підхід у сімях гірників. Шахтарська праця охоплює цілі покоління: від дідусів до батьків та онуків. Тому передусім важливо надати гірникам альтернативу гідної праці та її оплати», - сказав Гайдай.

Під час заходу були заслухані Стратегії, програми та плани дій представників профільних міністерств щодо підтримки справедливої трансформації вугільних громад. Спікерами з цих питань виступили представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Захід проведено у рамках проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» (Проєкт USAID) спільно з Донецькою та Луганською облдержадміністраціями.