Гарячі новини

На держшахтах Донеччини не погасили борги із зарплати за липень-вересень

Робоча зустріч заступника голови Донецької облдержадміністрації Дениса Клюшникова з представниками Незалежної профспілки гірників України та Профспілки працівників вугільної промисловості України відбулася в будівлі облдержадміністрації 28 жовтня, повідомляє прес-служба ОДА.

Учасники зустрічі обговорили питання погашення заборгованості із заробітної плати перед гірниками державних шахт.

Наразі вугледобувні підприємства очікують надходження бюджетних коштів, передбачених нещодавно прийнятим Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо реалізації соціальних заходів та інфраструктурних проєктів».

Це дозволить погасити існуючу заборгованість за липень-вересень поточного року.

Проте, через тривалу процедуру оформлення фінансових документів, фінансування затримується. Денис Клюшников зазначив, що облдержадміністрацією на ім’я Прем’єр-міністра України направлено лист щодо необхідності прискорення виділення означених бюджетних коштів.

Крім того, профспілками порушувалося питання необхідності технічного переоснащення державних шахт. Денис Клюшников підтримав цю пропозицію та наголосив, що комплексне розв'язання проблем вугільної галузі можливе за умови виділення у 2022 році коштів у достатніх обсягах не лише на виплату заробітної плати, а також на розвиток державних шахт.

Також представників профспілкових організацій було проінформовано, що облдержадміністрація перед Кабінетом Міністрів України порушила питання щодо необхідності прийняття Програми реформування вугільної галузі з визначеними джерелами фінансування, зокрема на оплату праці та технічне переозброєння, а також підвищення ціни на вугілля, що реалізується державними шахтами, до економічно обґрунтованого рівня.