Гарячі новини

Гроші на погашення заборгованості шахтарям "Первомайськвугілля" будуть на казначейських рахунках вже цього тижня – Сергій Гайдай

Гроші на погашення заборгованості шахтарям будуть на казначейських рахунках вже цього тижня,  побыцыя голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

«Гостре питання заборгованості із заробітної плати шахтарям тримаю на постійному контролі та щоразу порушую його під час спілкування з Прем’єр-міністром України та профільним міністром», - з таких слів почалася зустріч голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая із гірниками шахти «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» та членами їх сімей.

 Нагадаємо, 12 листопада шахтарі та їх дружини вийшли на акцію протесту з вимогою термінового погашення заборгованості із заробітної плати.

Сергій Гайдай пояснив, що Урядом вже виділено кошти, а народні депутати вже затвердили це рішення. Проте через переформатування декількох міністерств виникла затримка перерахування грошей.

«За інформацією Міністерства фінансів, всі гроші будуть на казначейських рахунках вже цього тижня», – наголосив Сергій Гайдай. Усвідомлюючи, що проблема з реквізитами Міністерства енергетики та захисту довкілля може існувати й надалі, під час поїздки до Гірського він поспілкувався з казначейством та дав низку доручень. Головним із них є негайна координація з Мінфіном та опрацювання всіх імовірних проблемних питань. «Якщо буде будь-яка перепона для отримання вами заборгованості – у суботу я особисто зустрінусь з Прем’єр-міністром України, Міністром енергетики та захисту довкілля України чи будь-ким, хто може допомогти у розв’язанні цієї проблеми», – додав Сергій Гайдай.

Також очільник області поділився, що цими вихідними у Києві він зустрінеться з Прем’єр-міністром Чеської Республіки Адреєм Бабішем.

Голова чеського уряду готовий розглянути можливість інвестувати гроші у вугільну галузь Луганщини, що повинно допомогти у подальшому реформуванні  регіону.