Гарячі новини

Водії мікроавтобусів заблокували пункт пропуску "Тиса" на кордоні з Угорщиною

На кордоні з Угорщиною водії мікроавтобусі заблокували пункт пропуску "Тиса". За словами місцевих ЗМІ, рух ускладнено в обидва боки.

 

Як повідомляє Mukachevo.net, станом на ранок на кордоні стоять близько півсотні неоформлених мікроавтобусів. На КПП прибули резервні сили прикордонної служби, повідомляють у відомстві.

Раніше голова Закарпатської ОДА Олексій Петров доручив силовим органам створити групи мобільного реагування для перевірки посилок, які перевозять водії. Ті повинні письмово декларувати товари, які переміщують, та подавати митному контролю до них документи.

Деякі від цього відмовилися, відповідно не змогли перетнути кордон. Це і стало причиною спротиву водіїв. У Держпродспоживслужбі повідомили, що здійснення пропускних операцій поки що призупинили.

"Інформуємо, що з 9.30 рух транспортних засобів на в'їзд в Україну через пункт пропуску "Тиса" частково заблоковано громадянами, які не погоджуються виконувати норми митного законодавства.

Просимо громадян, які планують поїздки за кордон, врахувати дану інформацію та, по можливості, планувати подорож через інші пункти пропуску".