Гарячі новини

Vankouverok: Кліматичний законопроект президента США ускладнює життя багатьом країнам, включаючи Канаду -kanadu

Кліматичному законопроекту президента США Джо Байдена лише шість місяців, але його вплив на енергетичну галузь в усьому світі продовжує зростати, оскільки посилюється тиск на країни, від яких потрібні аналогічні субсидії на розвиток "зеленої" енергетики або які ризикують втратити цінні інвестиційні кошти, пишеVankouverok.
 
Закон про зниження інфляції (IRA) - це багатомільярдна програма, у межах якої державні кошти скеровуються в розвиток енергетики з низьким рівнем викидів вуглецю. Ця політика спрямована на стимулювання виробничого сектору країни та проти домінуючого положення Китаю в ланцюжку постачання технологій чистої енергії.
 
Законодавство вважається найамбіційнішим кліматичним проектом будь-коли прийнятим у США. Тим не менш, IRA може змусити уряди по всьому світу, включаючи Канаду, ввести свої власні масштабні серії субсидій і вплинути на зміну клімату.
 
 
У Канаді компанії, що видобувають нафтоносні піски, чинять тиск на федеральний уряд, вимагаючи збільшити рівень фінансової підтримки будівництва та експлуатації об'єктів зберігання вуглецю. Оттава вже запровадила податкові пільги, хоча уряд визнав, що ця політика не є такою надійною, як IRA.
 
Керівники нафтових компаній створили групу під назвою Pathways to Net Zero для спільної роботи зі скорочення викидів. Вона також вимагає субсидій від провінційного уряду Альберти.