Гарячі новини

В Соледарській шахті відкрили “морський” туристичний маршрут (ФОТО)

В Соледарській шахті відкрили “морський” туристичний маршрут, повідомляє Вільне радіо.

Це нова локація, якої ще не бачили туристи. 

 

Новий туристичний маршрут пролягає на глибіні 288 метрів.

Освітлення, декорації та звукове супроводження тут створюють ілюзію морських глибин. Саме цьому і присвячена локація, адже в давні часи на місці соляної шахти був водний простір.

В Соледарській шахті відкрили “морський” туристичний маршрут
Фото: Вільне радіо

Перше, що бачать туристи, переступивши поріг локації — це різнобарвно освітлений соляний коридор, де можна знайти восьминога і мушлі з перлинами. Також тут є відеоінсталяція у вигляді акваріума.

в Соледарській шахті відкрили “морський” туристичний маршрут
Фото: Вільне радіо

“Всі соляні прикраси я робив руками, все потроху-потроху. На цей момент я працюю вже пів року над цим барельєфом. Тут немає права на помилку. Тут якщо відрізав зайве — то вже не приклеїш”, — зазначає скульптор Віктор Жук, який виготовив декорації з солі для нового туристичного маршруту.

 

В Соледарській шахті відкрили “морський” туристичний маршрут

Фото: Вільне радіо

Крім того, під час прогулянки чутно шум моря і крики чайок.

В Соледарській шахті відкрили “морський” туристичний маршрут
Фото: Вільне радіо

У великій залі на відвідувачів чекають зручні крісла. Розмістившись у них, можна насолоджуватися “плесканням хвиль” по соляній стелі. Це спеціальне освітлення, яке створює враження, ніби ви знаходитесь під водою, а зверху світить сонце.

Ілюмінацією та декоруванням зали займалися харківські спеціалісти.

В Соледарській шахті відкрили “морський” туристичний маршрут

Фото: Вільне радіо

“Наша компанія, приїхавши сюди вперше та побачивши цю прекрасну соляну копальню, вирішила, що потрібно вигадати щось таке, щоб людям було цікаво сюди ходити. Ідея виникла спочатку про море, яке було тут дуже давно. Хотілося показати, які морські глибини могли бути тут, під землею, у соляній печері. Тож ми почали думати і згодом вигадали такі інсталяції, які ви можете побачити”, — розповідає керівниця дизайн-компанії “Техпол-Дизайн” Ліліана Кравченкоє

На облаштування нового маршруту пішло близько 3 мільйонів гривень. Гроші на це давали у ДП “Артемсіль”. Зазначимо, це вже друга локація для відвідувачів у соляній шахті Соледара.

“Ми створюємо ці локації для популяризації Донеччини та України в цілому та доступу широкого кола відвідувачів до унікальних місць. На першому маршруті в нас своя унікальність — історія. Тут у нас вже пішла така феєрія, фантазія: можливість помедитувати, прийняти соляні ванни тощо. Ми створюємо додаткові робочі місця, адже потрібно обслуговувати це все і створювати нову соціальну культуру для Соледара. Адже, як ви знаєте, у нас в Соледарі цікавіше під землею, чим на землі”, — жартує директорка ДП “Артемсілі” Вікторія Луценко.

Очікується, що двогодинна екскурсія новим маршрутом коштуватиме 330 грн для кожного відвідувача. Екскурсії проходитимуть о 12:00, 14:00 та 16:00 на вихідних. Одна програма розрахована на 60 людей.