Гарячі новини

В Івано-Франківську відкрили дві пам’ятні дошки загиблим атовцям на Донбасі

До Дня захисника України Івано-Франківськ поповнився ще двома анотаційними дошками.

Вони присвячені сучасникам, героям україно-московської війни – Михайлу Погорєлову та Володимиру Шарабуряку. Обидва загинули в зоні АТО у 2014 році. Михайлу було лише 22, Володимиру – 38. Про це йдеться на сторінці martsinkiv.if.ua.

Дошки встановили на фасаді училища будівельного транспорту, де свого часу навчались Герої. Право відкрити анотаційні таблиці надали міському голові Івано-Франківська Руслану Марцінківу. На подію завітав і голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Війна з одвічним ворогом московією триває майже 5 років. Але ворог не врахував: незважаючи ні на що, ми живемо на своїй Богом даній землі. І є ті, хто готові віддати своє життя за Україну. Ми маємо продовжити свою боротьбу заради цих хлопців, заради наших предків і нащадків. Ворог буде покараний та вигнаний з української землі», – озвучив свою національну позицію Олег Тягнибок.

«Програма «Місто для героїв», на жаль, поповнюється нашими сучасниками, які віддали життя у війні на Сході. На Покрову ми відкриємо в Меморіальному сквері барельєф всім нашим загиблим. Це те невелике, що можемо зробити, аби зберегти пам`ять», – зауважив Руслан Марцінків.

Зі словами скорботи до присутніх звернувся  Володимир Голубош: «Хлопці віддали найдорожче – своє життя. Єдине, що ми можемо зробити – не забути Героїв. Тому сьогодні вшановуємо їх пам'ять відкриттям цим дошок. Ці правоохоронці залишаться завжди у наших спогадах та у пам’яті побратимів. Володимир і Михайло – приклад для інших».

Крім того, начальник поліцейських Івано-Франківщини подякував батькам за виховання   синів – справжніх патріотів, які до останнього були вірні Присязі правоохоронця «Служити та Захищати». Володимир Голубош сказав, що й нинішнє і наступні покоління працівників прикарпатської поліції завжди пам’ятатимуть героїчний вчинок своїх колег, які ціною власного життя захищали державність.  

Нагадаємо, цього року в Івано-Франківську вже відкрили 14 дощок. А за весь час існування програми в різних куточках міста з’явилось понад 100 таких пам’ятних знаків.