Гарячі новини

"Українці як дешева робсила для ЄС". З 4 травня консульські установи поновлюють видачу віз для виконання сільськогосподарських, садівничих робіт та міжнародних перевезень

З 4 травня консульські установи в Україні поновлюють видачу віз. У початковий період прийматимуть лише документи з метою отримання віз для виконання сільськогосподарських та садівничих робіт, а також міжнародних перевезень.

У зв’язку із цим від 30 квітня заявники, які мають відповідні підтверджуючі документи про виконання сільськогосподарських та садівничих робіт, а також міжнародних перевезень, можуть зараєструватися для подачі документів на візу в електронній системі e-konsulat.

Прийом заявників з іншою метою, ніж отримання робочої візи з вищеперерахованих категорій, навіть при умові актуальної реєстрації та наявності всіх необхідних документів, здійснюватись не буде.

Заявники, які зареєструються в системі e-konsulat, повинні дотримуватись наступних правил, пише урядовий сайт:

– з метою обмеження кількості осіб, які очікують під консульством, потрібно приходити лише у визначену годину;

– роздрукувати всі сторінки анкети, в тому числі й сторінку, на якій вказана дата і година прийому в консульстві;

– підготувати всі необхідні документи, список яких можна знайти за посиланням https://www.gov.pl/web/ukraina-uk/visa-type-D у рубриці «Які документи необхідно подати?»;

– очікуючи під консульством у черзі, слід дотримуватись дистанції мінімум 1,5 м від інших осіб;

– вхід у консульство можливий лише у масці, яка прикриває ніс та рот, а також у одноразових рукавичках;

– входячи у консульство, при собі можна мати лише пакет документів, а всі інші особисті речі, в тому числі сумки та кульки, потрібно залишити перед входом.

Курс