Гарячі новини

У Польщі українець намагався розбагатіти на майже 7 млн доларів, інсценувавши свою смерть, а сам подорожував світом

У Польщі українець намагався розбагатіти на майже 7 млн доларів, інсценувавши свою смерть. Гроші його мати вимагала від двадцяти страхових компаній. Тим часом син подорожував світом. Про це повідомляє польське видання dziennik.pl з посиланням на правоохоронців, пише Громадське.

Мати 38-річного чоловіка Євгенія П. в різних польських страхових компаніях розповідала, що її син нібито загинув через нещасний випадок у липні 2019 року — випав з човна у Київське водосховище. Вона також надала документальні підтвердження, що тіло знайшли через два місяці, а потім кремували. 

Загалом, з жовтня 2018 року по січень 2019 року мати «загиблого» українця пройшла двадцять страхових компаній, де розповідала ту ж саму історію. Вона просила компенсацію на загальну суму 7 млн доларів. 

Як з’ясували правоохоронці, сам українець отримав польське громадянство наприкінці 2018 року і використовував документи на ім'я Eugeniusz P. З жовтня 2018 року по січень 2019-го чоловік уклав договори страхування з двадцятьма польськими страховими компаніями.

Водночас коли його мати ходила оформлювати туди компенсацію, він подорожував Україною, Великою Британією, Туреччиною та Кіпром. 

Чоловіка затримали польські правоохоронці. Українцю тепер загрожує до 10 років позбавлення волі через спробу здійснити шахрайство.