Гарячі новини

У Карпатах в результаті вибуху на місці розпаленого багаття загинули двоє туристів, ще четверо травмовані. З них 3 людини - у важкому стані.

У Карпатах в результаті вибуху на місці розпаленого багаття загинули двоє туристів, ще четверо травмовані, повідомляє ДСЧС.

 15 вересня о 21:20 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що група туристів (попередньо 12 осіб з Коломийського району) в долині «Під Берди», поблизу села Вороненко Надвірнянського району, розвела багаття, під час чого стався вибух .

За уточненою інформацією 2 людини (1982 і 1995 р.н.) загинули, 4 - травмовані, з них 3 людини - у важкому стані.

Медичні працівниками вжили заходів, щодо стабілізації стану постраждалих. В 00:19 до постраждалим туристам прибули перші рятувальники з фельдшером пошуково-рятувального відділення м.Яремче.

О 00:45 рятувальники почали супровід першого постраждалої особи з пасовища до підніжжя гори, а о 01:15 розпочато супровід учасників групи, які не отримали травм. О 04:00 2 дітей (2016 і 2018 р.н.) і 2 дорослих на автомобілі підвищеної прохідності, а в подальшому на автомобілі рятувальників «Л-200» перевезли до підніжжя гори і передали родичам, які після спілкування з психологом ГУ ГСЧС в області, на власному транспорті відбули в місто Коломия.

Рятувальники транспортували 4 травмованих до підніжжя гори і передали медикам. Після чого травмованих госпіталізували в лікувальні установи.

Для надання допомоги постраждалим від ГУ ГСЧС в Івано-Франківській області залучено 10 одиниць техніки та 38 чоловік особового складу та 10 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки ГУ ГСЧС в Закарпатській області.