Гарячі новини

Співробітник Служби безпеки України з Луганщини вперше братиме участь на Марафоні морської піхоти США

27 жовтня у Вашингтоні відбудеться 44-й Марафон Морської піхоти США Marine Corps Marathon
 повдомляє 
прес-служба УСБУ в Луганській області.

Щороку у цих змаганнях беруть участь десятки тисяч людей з різних куточків світу, у тому числі, кілька тисяч поранених військовослужбовців, ветеранів бойових дій та волонтерів.

Вже четвертий рік поспіль в американському марафонському забігу братимуть участь українці, і вперше – військовослужбовець Служби безпеки України.

         Дмитро проходить службу у Луганській області. В нього за плечима – п’ять років контррозвідувальної роботи в умовах проведення АТО/ООС, серйозні травми та поранення, довге лікування й складний шлях реабілітації. Свою першу перемогу Дмитро вже здобув, пройшовши весною 2019 року національний відбір кандидатів для участі в американському марафоні Морської піхоти. На змаганнях у Вашингтоні співробітник СБУ планує подолати дистанцію у 42 кілометри.

         - Всі учасники нашої команди, - говорить Дмитро, – це ветерани донбаської війни, які у ході бойових дій отримали поранення або захворювання. Є люди з ампутаціями. У Вашингтоні вони бігтимуть 10 кілометрів, решта - марафонську дистанцію. Зараз у нас останній етап тренувань. Усі організаційні питання на себе взяли Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко, український благодійний фонд «Ветеранська десятка» на чолі з Володимиром Гавриловим та американо-британська благодійна організація Allied Forces Foundation. А наше завдання – лише тренуватися й готуватись до забігу.

         З учасниками української команди працюють професійні тренери Федерації легкої атлетики України. Двічі на тиждень марафонці, які перебувають у Києві, тренуються на НСК «Олімпійський». Дмитро ж готується до змагань на Луганщині, без відриву від служби, починаючи кожен ранок з «легкої пробіжки» на 10-15 кілометрів перед роботою.

         Час змагань наближається, і вже скоро нашим героям-спортсменам доведеться представляти Україну на американському Марафоні морської піхоти, у якому, до речі, цього року візьмуть участь ветерани-військовослужбовці з 60 країн світу. За думкою Дмитра, перемогти у цих змаганнях - не головне. Гідно фінішувати – це вже перемога. Важливіше продемонструвати силу духу й спортивну наснагу. А ще - отримати позитивний досвід спортивної реабілітації і після повернення поширювати його серед своїх колег, серед інших військовослужбовців, які пройшли через донбаську війну.

         Вболіваймо разом за наших марафонців і побажаймо їм спортивних успіхів та яскравих вражень від змагань!