Гарячі новини

SpaceX оголосила, що перша космічна місія з екіпажем зі звичайних людей відправиться у космос уже 15 вересня

SpaceX оголосила, що перша космічна місія з екіпажем зі звичайних людей відправиться у космос уже 15 вересня.Про це йдеться у повідомленні місії Inspiration4.

Команди SpaceX та місії зустрілися 2 вересня у штаб-квартирі SpaceX у Хоторні, де обговорили готовність до польоту. Після зустрічі компанія оголосила, що запуск у космос першого цивільного екіпажу відбудеться 15 вересня з Космічного центру NASA ім. Кеннеді у Флориді.

У разі невдачі повторний запуск відбудеться 16 вересня. Конкретний час запуску стане відомий за три дні до польоту залежно від погодних умов.

9 вересня усі члени екіпажу прибудуть до Флориди для останньої підготовки до вильоту.

Члени першого цивільного екіпажу SpaceX

Члени першого цивільного екіпажу SpaceX
Фото:

Inspiration4/Twitter

У складі місії Inspiration4 немає жодного професійного астронавта. Очолюватиме команду бізнесмен Джаред Ісаакман. Також у космос полетить 29-річна помічниця лікаря з дитячого дослідницького госпіталю. Вона стане першою людиною з протезованою частиною тіла, яка побуває в космосі.

Також у складі екіпажу будуть співробітник авіакосмічної промисловості та ветеран Військово-повітряних сил США Крістофер Семброскі та підприємиця і педагог Сіан Проктор, яка буде пілотом місії.

Тривалість місії буде 2-4 дні. Для запуску використають капсулу Dragon, яку використовували під час запуску на Міжнародну космічну станцію астронавтів NASA. Після завершення польоту екіпаж висадиться у воду біля узбережжя Флор