Гарячі новини

Швейцарія дозволить українцям 15-20 років завершити навчання після закінчення особливого статусу «типу S»

Швейцарія дозволить українцям 15-20 років завершити навчання після закінчення особливого статусу «типу S»,повідомляє ресурс "Українці в Європі", посилаючись на "Суспільне".

Швейцарія прийняла рішення дозволити українським біженцям віком від 15 до 20 років залишатися в країні після закінчення терміну дії їхнього тимчасового захисту для завершення навчання та стажування

За даними Державного секретаріату Швейцарії з питань міграції (SEM), наразі у Швейцарії перебуває близько 5 000 українських біженців віком від 15 до 20 років, яким було надано захист «типу S».

Зазначається, що країна прагне допомогти цим молодим українцям здобути навички, які вони зможуть використати для відбудови України після повернення на батьківщину.

Щодо сімей молодих українських біженців, то в SEM повідомили, що пізніше ухвалять рішення, чи їм також дозволять залишатися на території Швейцарії до завершення стажування.

Також пізніше повідомлять вимоги щодо повернення всіх інших переміщених осіб з України, якщо статус захисту «типу S» буде анульовано.