Гарячі новини

"Регіони".На Франківщині під мостом через річку Бебелка у щілинах між бетонними плитами оселилась колонія червонокнижних кажанів (ФОТО)

На Франківщині під мостом через річку Бебелка у щілинах між бетонними плитами оселилась виводкова колонія нічниці водяної, повідомляє  в Фейсбук Науковий співробітник Галицького Національного природного парку Мар"яна Рарик .

"Часто автомобільні мости стають укриттям під час негоди для людей. Але чи могли б ви подумати, що він може стати житлом для тварин?
В нашому випадку, міст – це оселя рукокрилих. Вже кілька років поспіль під мостом через річку Бебелка оселяється виводкова колонія нічниці водяної (Myotis daubentonii Kuhl, 1817).
Тварини розміщуються у щілинах між бетонними плитами. Недалеко від цього мосту є риборозплідні ставки. Можливо, саме вони і могли стати передумовою для вибору місця поселення рукокрилих. Адже нічниця водяна – вид, який полює переважно над водоймами на нічних комах. Є припущення, що полює також і на дрібних рибок. Це один з найпоширеніших видів на території України, а на території Галицького НПП, за попередніми даними, один з найбільш масових видів рукокрилих. Ближній мігрант (тобто мігрує на відстані до 100 км у пошуках зимових сховищ), занесений до Червоної книги України та знаходиться під охороною кількох міжнародних конвенцій".

  (Фото – Мар"яни Рарик ).


 

На изображении может находиться: небо, облако, дерево, растение, трава, мост, на улице, природа и вода
 
На изображении может находиться: на улице