Гарячі новини

"Регіони". Проєкт “Мале Карпатське коло”об"єднає три області – Івано-Франківську, Львівську та Закарпатську: розбудова 300 км доріг

На Сколівщині Львівської області відбулася виїзна нарада з моніторингу реалізації проєкту “Мале Карпатське коло”. Проєкт об’єднує в “туристичне кільце” три області – Івано-Франківську, Львівську та Закарпатську.

В обговоренні плану розбудови 300 кілометрів доріг, які мають сполучити гірську Боберку на Львівщині з Хустом на Закарпатті і Долиною на Івано-Франківщині, взяв участь заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Івасик.

Це один з найважливіших проектів, який дозволить побудувати не лише нові напрямки, але й провести капремонт діючих автомобільних шляхів – так, щоб отримати нові маршрути з тротуарами та велодоріжками.

"Мале Карпатське коло": на Франківщині побудують і відремонтують 100 км туристичних доріг 1

В кожній області лежить приблизно однакова кількість “туристичних кілометрів”. На Львівщині проєкт розпочали із автошляху «Бориня – Боберка». Відтак, передбачили фінансування для проведення капітального ремонту цієї дороги у сумі 90,0 млн гривень.

Окрім того, станом на сьогодні, департаментом дорожнього господарства укладено угоди на виготовлення передпроєктної документації на нове будівництво автомобільної дороги, що з’єднає Івано-Франківську область (село Дашковець) з автомобільною дорогою загального користування “Славське – Вигода” на Долинщині та нове будівництво автомобільної дороги, що з’єднає Закарпатську область (село Верхнє Студене) з автомобільною дорогою загального користування “Славське – Хащованя” Львівської області.

Відтак, це дозволить суттєво скоротити час, щоб дістатися з однієї області в іншу й комфортно подорожувати Карпатами, пише Гал.інфо.